onsdag 10. februar 2010

Me e Livredde !!!

Som kjent så tok me oss ein aldri så liden tur te den kalda hyttå i heljå.
Me e sikker på at spødakånå bler glad når hu ser at me sette pris på loddene å huene hu har spøda te oss.
Me har det med å bli redde når det lir litt ut på dagen så me tok affære med ein gang på denne turen å enkelte blei redde allerede dagen FØR avgang. Sekrete blir reede så for han så gjelde egne reglar.Der e mye angst i klubben vår å då syns me at me jaffal kan gjør andre oppmerksom på det sånn at de kan ta hensyn når de treffe på oss.


Avgangen va satt te 11.00 fra Vigå å gjett om me va klar.
Me hadde lagt inn ein visning i den nye leiligheden te catr.ans. før me tok avgårde te den kalda hyttå. Nå sko en jo tro at det sko ver fort gjort men den gang ei. Me kom oss inn i blokkå men der va ingen så visste ka etasje an bodde i å uden mobildekning så va det bare å kjøra heis heilt te me blei ittelyste- å det gjorde me.
Vel inne fekk me utdelt ID kort sånn i tilfelle me sko gå oss vidle i fjell heimen.......nå får me ikkje lov te og ver ude når me e på den kalda hyttå , å det e kanskje liga greit, så kortå blei helst benytta te og åpna kjøleskapsdørå.


Normalt så bruge folk 2 1/2 time te den kalda hyttå men me e heldige hvis me klare det på onna 4 timar.
Det e viktigt å lofta matr.forvaltaren onnaveis for han bler fort reisesjuge.
Ka passe då bedre enn å ta seg ein svingom i et bussskur i Bjerkreim å då te klubbsangen "Jag ringer på fredag"
Det e viktigt å bevega seg når en kjøre så langt å me e jo tross alt ein idrettsklubb.
Me e glad for at me har ein log.ansvarlige så e tålmodige, å så va me så heldige med veret, alt lå te rette for ein udedans.


Ein del av antrekket på denne turen va lusakofta å enkelte har vokst siden sist tur, å me kan lova dokker at når sekrete hadde koftå si inn te bare hud så så det ud som koftå va tatoverte på, kaanskje det hadde vært någe for Miami Ink - tatoverte luskofter - eg e sikker på at det hadde blitt ein sleger uden sidestykke.
Som eg har sagt før så e det sekrete så bler brukt te kroppsbygging så kan godt ver at koftå passe te neste tur te den kalda hyttå.
Det me e mer usikre på e om Berit har kvalitetssikra bagasjen han hadde med seg.
Nå har nå sekrete for vane og gå i tettsittande kler som f.eks. 6 nommer for liden badeboksa, kan ver at an har spesielle interesser.


Nå hadde me gitt klar beskjed te matr.forvaltaren om at det va uaktuelt og gå den siste kilometeren opp te hyttå så enten fekk an skaffa seg 4 hjulstrekkar eller så måtte an stilla med snøskuter sånn at me slapp og gå på klogger i fjellheimen. Nå hadde han gjort seg någen tankar om og ha ein snøskuter tilgjengelige te medlemmane sånn ut på nåttå så den sjangsen tog an ikkje å 4 hjulstrekkar hadde han ikkje råd te så resultatet blei at Tastabussen sto på tvers å sperra veien rett oppfor trekket te spott å spe.
Catr.ansv. og formaen viste ansvar og bega seg te fots på klogger inn i fjellheimen mens resten av medlemmane brukte alt av inteligens te og få laus bilen.

Nå hadde matr.forvaltaren gått te innkjøp av "hurtigkjettingar" ....... vel sekrete sto for påleggingå så begrepet hurtigkjettingar blei vel egentligt omdiskutert for hvis ein time for og legga på kjettingar på ein liden buss e å regna som hurtigt så e me litt i tvil om navnavalget.
Formaen syns at kjettingane minde mye om ei torskarusa å hadde vatnå ikkje vært islagde så hadde de blitt prøvd ut te det formålet.
Ein ting e jaffal klinkane klart ; de så satt å koste seg i solveggen udfor varmestuå fekk gode underholdning. Verre va det at veien opp te hyttefeltet va sperra den timen redningsaksjonen foregjekk.
Catr.ansv. og formaen fekk jaffal fyrt opp hyttå og lagt alt te rette te de andre klarte og riva seg laus fra "lek og moro" i bakken.
Opp kom de seg te slutt å det va de nok glad for i hyttefeltet.



Catr.ansv. hadde gått te innkjøp av badekåber te medlemmene i rette klubbfargar å jammen tog me oss godt ud i de.
Han bere tittelen godt catr.ansv.for på menyen sto indrefillet med flødegratinerte poteter. Nå e me någen enkle sjeler å ikkje så kravstore så 4 skåler med popcorn va nok for oss.
Jammen e det godt at der e peis på disse hyttene, for ka e vel kjekkare enn og fyra GODT i peisen og kosa seg når mørket sette inn.
Nå e der mye ved i den kalda hyttå å der stod ein halve favn utføre og - men matr.forvaltaren ville spara på den så han heiv bokså si innpå, vel nå trodde han at det va bokså te catr.ansv. men me så jo fort det på flammane at så godt så den brant så måtte det ver matr.forvaltaren si inngassa Jean Paul boksa lå innpå.
Ja så godt brant hu at der tog fyr i heile peisen og ein ting e jaffal sikkert, røygvarslarene virka godt å skoddå lå akkurat onna snuden te elgen så hang på veggen å då va det dags for og evakuera hyttå.
Nå e sekrete ein så har gått mange kurs opp i gjønå årå så han fekk slokka brannen med ei Jif flaska alt i henhold te klubbens HMS rutiner.
Formaen måtte sitta brannvakt å blei avløyste 05.13 av catr.ansv. så hadde hørt same sangen 957 ganger på stereoen.
Heldigvis så va brannen slokte for 05.15 hadde me ikkje mer vatn i hyttå. Catr.ansv. meinte at det hadde fråse lenger inne på heiå eller at vatnet va tomt å me tror på det me.
Frokostemenyen bestod av egg & bacon med pytt i panne å det e jo alltid godt med ein gode start på dagen, å me e tidligt oppe når me e på tur så frokosten va inntadde før kjerkeklokkene hadde slått fysta slaget. Det gjelde og komma seg opp sånn at en får mest muligt ut av dagen.

Så va det det med vatnet då, ikkje lett når 6 "voksne" mannfolk e dridetrengde ein synndags formiddag , men me satt heilt i ro så gjekk det øve av seg sjøl.
Sekrete vise alltid ansvar så han tinte snø i mikroovnen sånn at me jaffal fekk vaska opp.
PG: Det gula hålet i snøen på hjørna med inngangen te terassen va det formaen så sto for.
Sekrete e ein kar så ikkje gjer seg så lett så han fant ut at årsagen te at me ikkje hadde vatn va at ALT vatnet lå i ein store isklomp onna hyttå !!
Pr.ansv. stod for et utvida språgkurs denne dagen å det ska han ha han e språgmektige Pr.ansv. å i dag sko me lera finsk, for på ei flaska så me trodde va vatn va der finsk kurs å me blei jysla gode i finsk - å der va någe gale med det så va på flaskå for me konne snakka mange språg ittepå.
I mangel på vanligt vatn så va det jammen godt at me hadde alternative drikker med oss, det e viktigt med nok proviant når du e på fjellet sånn i tilfelle at du sko bli verfaste.

Det falt seg sånn at syndagen va både morsdag , bollesyndag å valentinsdag. Det sista e någe udenlanske greier så ikkje me kan så mye om, men ka e mer naturligt å gå på besøg te någen så har boller å så e mor og venner av oss å ka e då mer naturligt enn å legga turen innom te Gerd Jorunn å Geir på Tonstad. De hadde boller å krem å satte umåtelig stor pris på å få besøg av seks mannfolk i lusakofta og grønne badekåba.
Det va ein særdeles vellykka tur - ja så vellykka va det at catr.ansv.lengta tebage igjen å tog turen opp igjen på tirsdagen for å gjenoppleva alt på nytt.
Ska tro koffer an ikkje reiste opp på mandagen.
Så te dagens samling:
Nå har me all grunn te å bli redde - me ska vær me på reality TV....... Ja dokker leste rektigt me e blitt kontakta av et fjernsynsteam så vil laga program om oss ...... ( Va vist någen studentar så sko laga någe )
Me vett ikkje heilt ka det e men sjølsagt stille me opp, så fyll me folkens når me sende live fra badstuå.
Ein ting eg ikkje har tenkt på va någe så kom frem i ein mail eg mottok for ei tid tebage og det gjekk på trening å då symming.
Spørsmålet va om symming va bra for figuren. Vel..... se på kvalen koss den ser ut va konklusjonen!!! å det va då det gjekk opp for meg at me i badeklubben har gjort de rette valgå; me lar rett og slett sekrete stå for symmingå for han har kropp te det. Me andre holde oss rond badstuovnen så me ikkje får frostå i oss.
Tror dokker ikkje den hekkans russeren har komt tebage fra steppene , kver gang så ska an på død å liv henga badehettå øve sensoren te ovnen sånn at me holde på og daua. Eg tror at an ikkje har det så varmt hjemma så an fylle på me hedme ein gang i ugå, kan ver de ikkje trenge mer enn det i Sibir, ka vett vel me - me så e vande med peiskos på Knaben.

Status for kvelden :
Adle mann adle , ikkje løye det va ingen så turde å ver vekke i dag itte den heljå.
Etterlysning:
Jeg møtte deg på Ålgård , du hadde lyst hår trillebag og egen Moccamaster å skulle til Kristiansand.Jeg hadde grønn T-shirt med matr.forv. på ryggen og Lusekofte.
Jeg kan ikke glemme deg og ønsker og treffe deg igjen slik at vi kan drikke kaffe i sammen.
Bill.merk Kanskje oss to.

Neste uga har skolane vinterferie, å siden me fylle skolerutå så e der ikkje trening då.

Neste samlig bler tirsdag 2.Mars.


Vel møtt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar